АСАР este îngrijorat rеfеrеtоr lа publicarea in Monitorul oficial a Ordinеlоr Ministerului Finanţelor privind punerea in aplicare a noilor Standarde Naţionale de Contabilitate şi a Planului general de conturi contabile

Publicat la 29 Aug 2013, 22:32; 2662 afişări

АСАР este îngrijorat rеfеrеtоr lа publicarea in Monitorul oficial nr. 177-181 din data de 16 august 2013 a Ordinеlоr Ministerului Finanţelor nr. 118 şi nr. 119 din 06.08.2013 privind punerea in aplicare a noilor Standarde Naţionale de Contabilitate (SNC) şi a Planului general de conturi contabile incepind cu 1 ianuarie 2014 şi va expune opinia şi actiunile ce vor urma.

Ministerului Finanţelor a aprobat Ordinul nr. 118 şi Ordinul nr. 119 din 06.08.2013 privind aprobarea Standardelor Naţionale de Contabilitate şi a Planului general de conturi contabile, care au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 177-181 din 16.08.2013, conform cărora agenţii economici for fi obligaţi să treacă la noile SNC si Planul de conturi din 1 ianuarie 2014.

Publicarea conţinutului Standardelor Naţionale de Contabilitate şi Planului general de conturi contabile va fi efectuată în Ediţia Specială a Monitorului Oficial al Republicii Moldova şi plasate pe pagina oficială a Ministerului Finanţelor in termen nedeterminat la moment.

Comunitatea profesională exprimă opinii diferite privind efectul si efecacitatea economică a acestor decizii luate din punct de vedere al administrării lor atit din partea bussinesului cît şi din partea reglementatorului (MF, IFPS, BNS, etc).

Agenţi economici vor fi nevoiţi în urmatoarele 3 (trei) luni să planifice cheltuieli modificarea soft-ului, studierea noilor SNC, pregătirea şi implementarea metodicei de trecere la noul Plan de conturi,

ACAP inivită membrii sai şi cei implicaţi direct în aplicarea practică a Ordinului susmenţionat să-şi expună opiniile şi argumentele în vederea consolidării poziţiei ACAP şi expunerii acesteia la intrevederile planificate cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Link pentru opiniile dvs. http://www.acap.md/rom/discutions/49/

Asociatia Contabililor si Auditorilor Profesionisti din Republica Moldova
Tel: 541495
Email: info@acap.md
Web: http://acap.md
Adresa: or. Chisinau. str. Mitropolit Varlaam, 65, of. 439
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii