21 de profesori sunt instruiţi de Amnesty International Moldova pentru a pilota în şcoli cursul opţional de Educaţie pentru Drepturile Omului

Publicat la 09 Aug 2013, 13:19; 1588 afişări

Scoala de vara de Formare a echipei de pilotare este organizată de Amnesty International Moldova,în perioada 9-12 august current. În calitate de formatori sunt invitaţi experţi naţionali şi practicieni în domeniul aparării Drepturilor Omului, precum și pedagogi experimentați din țară. Școala de vară urmărește sporirea cunoştinţelor în domeniul Drepturilor Omului şi dezvoltarea abilităţilor profesorilor de a desfăşura activităţi de educaţie pentru Drepturile Omului în şcoli. Școala de vară este desfășurată în cadrul proiectului ”Egalitatea Începe cu Educația”, implementat de către Amnesty în parteneriat cu Ministerul Educației.

Cursul, care va fi unul opţional, va fi pilotat în perioada 1 septembrie - 31 mai a anului academic 2013-2014, în 21 de şcoli din toate regiunile ţării. El este destinat elevilor din clasele gimnaziale şi se va desfăşura în baza setului educaţional „Am Dreptul să-mi Cunosc Drepturile!”.
“Educaţia pentru Drepturile Omului” are ca scop informarea, sensibilizarea și împuternicirea elevilor de a întreprinde acțiuni informate întru apărarea drepturilor lor și ale altora.
În cadrul pilotării profesorii instruiți, urmează să desfăşoare cîte 2 lecţii săptămânal despre drepturile omului. Orele vor fi organizate în format de curs opţional sau cerc. Profesorii vor utiliza ca support didactic cursul “Am dreptul să-mi cunosc drepturile”, elaborat de Amnesty International Moldova, în colaborare cu experţi în domeniul educaţiei şi drepturilor omului.
Profesorii și elevii vor contribui la îmbunătățirea materialelor pilotate, utilizînd instrumentele şi tehnicile de evaluare a lecțiilor propuse de Amnesty International Moldova. Profesoriise vor întruni în sesiuni lunare de monitorizare şi evaluare a procesului de pilotare.
Amnesty International promovează Educaţia pentru Drepturile Omului la nivel internațional, în mai mult de 80 de țări ale lumii în care activează. Metodele sunt diferite – de la educaţie formală şi cursuri specializate până la activități de instruire on-line sau prin intermediul platformelor de socializare – în funcţie de contextul social, cultural, politica educaţională locală.
Pentru informaţii contactaţi:
Violeta Terguţă, Media and PR Officer ,
Tel. +373 22 83 58 08, tel./fax +373 22 22 99 66.
MOBIL: 068090278
Email: media@amnesty.md Web: www.amnesty.md

Amnesty International Moldova
Tel: +37322835808
Email: info@amnesty.md
Web: www.amnesty.md
Adresa: c/p 209 MD-2012 Chişinău Moldova
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii