COMUNICAT DE PRESĂ: Prezentarea primului număr al publicaţiei oficiale a Serviciului Fiscal de Stat „Monitorul fiscal FISC.md”.

Publicat la 19 May 2011, 16:14; 1725 afişări
COMUNICAT DE PRESĂ: Prezentarea primului număr al publicaţiei oficiale a Serviciului Fiscal de Stat „Monitorul fiscal FISC.md”.

La 16 mai curent a ieşit de sub tipar primul număr al publicaţiei oficiale a Serviciului Fiscal de Stat „Monitorul fiscal FISC.md”. Până la sfârşitul acestui an revista va apărea o dată la două luni, pentru anul viitor fiind preconizată apariţia cu frecvenţă lunară a acesteia, inclusiv, în format electronic.

La 16 mai curent a ieşit de sub tipar primul număr al publicaţiei oficiale a Serviciului Fiscal de Stat „Monitorul fiscal FISC.md”. Până la sfârşitul acestui an revista va apărea o dată la două luni, pentru anul viitor fiind preconizată apariţia cu frecvenţă lunară a acesteia, inclusiv, în format electronic.

Ideea principală a publicaţiei este de a aduce la cunoştinţa contribuabililor, autorităţilor publice centrale şi locale, a fiecărui angajat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), poziţia oficială a acestuia cu privire la legislaţia fiscală în vigoare. Poziţia SFS va fi reflectată în materialele din compartimentele „Documente şi comentarii”, „Întrebări şi răspunsuri” şi „Practica fiscală”.
Reflectarea poziţiei oficiale a Serviciului Fiscal de Stat – este principală, dar nu şi singura sarcină a publicaţiei. Una dintre sarcinile Serviciului Fiscal de Stat pentru următorii cinci ani este ridicarea la un alt nivel a relaţiilor dintre contribuabili şi SFS, de a pune temelia relaţiilor bazată pe încredere şi respect reciproc, ceea ce este posibil, doar cu asigurarea unui grad înalt de transparenţă.

Publicaţia urmează să devină o platformă unde va avea loc schimbul de opinii, se vor găsi soluţii reciproc avantajoase în întrebările de administrare fiscală între reprezentanţii tuturor părţilor a relaţiilor fiscale. Ca orice sursă de informare, publicaţia „Monitorul fiscal FISC.md” trebuie să fie izvorul de izbîndă a informaţiilor de ordin fiscal pentru diferite categorii de cititori: contribuabililor – despre activitatea Serviciului fiscal de stat, angajaţilor SFS – despre reacţia referitor la această activitate, specialiştilor – despre opinia colegilor din ţară şi din străinătate, privind administrarea fiscală, celorlalte categorii de cititori – despre impozite şi sistemele de impozitare din ţară şi din exterior, fapt ce le va permite familiarizarea cu acest domeniu.

La primul număr al publicaţiei vor fi anexate un şir de materiale adiţionale, plasate pe un disc electronic care va conţine: Codul fiscal (redacţia din 4 aprilie 2011), programul „Declaraţie rapidă” şi ghidul de utilizare a serviciilor electronice „Declaraţie rapidă” şi „Declaraţie electronică”, precum şi alte informaţii utile. Această ediţie a fost lansată cu suportul proiectului USAIDǀBIZTAR. În viitorul apropiat va fi lansată şi versiunea electronică a revistei, care va fi folosită activ de utilizatorii serviciilor de Internet în activitatea acestora. Elaborarea versiunii electronice a publicaţiei „Monitorul fiscal FISC.md”, pe de o parte va spori volumul de informaţii de ordin fiscal, pe de altă parte – va permite reducerea cheltuielilor pentru imprimare şi respectiv, costul abonamentului”.

Publicaţia este disponibilă în chioşcurile „Moldpresa” şi oficiile „Poşta Moldovei”, cît şi prin abonament.

Informații suplementare le puteți obține la numărul de telefon 822-222.

I.S. „Fiscservinform”
Tel: 822222
Email: fiscservinform@fsi.fisc.md
Web: http://fsi.md
Adresa: Republica Moldova mun. Chişinău, MD-2005 str. Cosmonauţilor 6 tel: (0 22) 822-000 fax: (0 22) 211-202 Site: www.fsi.md E-mail: fiscservinform@fsi.fisc.md
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii