Comunicat de presa Komatsu

Publicat la 04 Nov 2011, 19:45; 1893 afişări

Komatsu este o companie publica a carei nume provine din orasul japonez cu acelasi nume. Aceasta firma isi are sediul sediul in Tokyo, Japonia, si este alcatuita din Komatsu Ltd. si inca alte 187 de companii.

Povestea Komatsu

Komatsu este o companie publica a carei nume provine din orasul japonez cu acelasi nume. Aceasta firma isi are sediul sediul in Tokyo, Japonia, si este alcatuita din Komatsu Ltd. si inca alte 187 de companii.
Aceasta companie este a doua cea mai mare producatoare de utilaje grele pentru constructii si minerit din lume, după Caterpillar.
Castigurile companiei, mai exact, cele de peste 70 la suta se datoreaza vanzarilor de utilaje grele cum sunt: excavatoarele, buldozerele, autobasculantele, concasatoarele, grederele si incarcatoarele. Pe langa acestea, Komatsu produce, de asemenea, masini de productie si vehicule industriale, inclusiv prese de timbru, masini-unelte, stivuitoare...Dar si alte categorii de productie cum sunt: prefabricarea, transportul, si echipamentele pentru logistica.
In prezent, compania este cunoscuta ca fiind producatoarea celui mai mare buldozer din lume: D575.

Dezvoltarea Komatsu

Fondatorul Komatsu Takeuchi Mining Co a fost inginerul Tashir Shiraishi, acesta fiind presedintele companiei din 1894 pana in 1925. In 1917 Komatsu Iron Works produce instrumente pentru masini si echipamente pentru minerit pentru ca in mai 1921, sa devina Komatsu Ltd.

La sfarsitul anilor 1920, compania si-a extins angajatii de la 121 la 742. In 1932 apare primul tractor agricol.

Tancurile, tractoarele militare, buldozerele din armata japoneza din timpul celui de-al doilea razboi mondial, sunt construite de catre Komatsu. Dupa razboi, compania a continuat productia cu buldozere si stivuitoare: a avut un mare impact o data cu refacerea dupa razboi.

In anii 1960 Komatsu si-a schimbat strategia axandu-se pe exportul in strainatate, intrand in piata americana in 1967 si concurand cu marele Caterpillar. Pentru urmatorii 20 de ani, compania s-a extins de la un producator local mic intr-un mare concurent pe piata constructiei.

Noua generatie

In 1980 are loc o fuziune dintre Komatsu si Dresser Industries rezultand Komatsu Dresser specializat in echipamente de constructii. Insa acest lucru nu a durat mult iar fuziunea se incheie in 1994. In 1997, ea a devenit Komatsu Sisteme de utilaje.

Anul 1982 a fost un an mai greu deoarece vanzarile au inceput sa scada, fapt pentru care, Tetsuya Katada era de parere ca societatea nu a fost suficient de mare sa faca fata concurentului sau, Caterpillar. Pe termen lung, rezultatele nu au fost cele asteptate iar cererea pentru echipamentele pentru constructii a scazut. Tetsuya Katada a schimbat strategia incurajat directorii sa-si imagineze Komatsu ca si o companie de tehnologie. Aceasta strategie a avut succes, iar compania a crescut cu 40 la suta intre 1989 si 1992.

Agriaffaires & Machinery Zone
Email: agriaffairesrumain@gmail.com
Web: http://www.machineryzone.ro/
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii