Deputaţii moldoveni vor discuta la Moscova consecinţele eurointegrării pentru statele din fosta URSS

Publicat la 06 Jul 2016, 13:25; 716 afişări

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, deputat în Parlamentul RM, împreună cu  Bogdan Ţîrdea, deputat, directorul executiv al asociaţiei obşteşti “Clubul “Izbork-Moldova”, întreprind o vizită de lucru la Moscova, unde vor participa la lucrările mesei rotunde a Clubului „Izborsk”, cu genericul “Consecinţele eurointegrării pentru ţările din fostul bloc sovietic”. Clubul „Izborsk” este una dintre cele mai influente asociaţii a elitei intelectuale şi de creaţie din Rusia şi alte state din spaţiul euroasiatic.

Masa rotundă îşi va începe lucrările astăzi, la ora 17:00. Postul TV “Accent TV” va organiza difuzarea în direct a evenimentului.

La eveniment participă preşedintele Clubului „Izbosk”, istoricul şi scriitorul, Aleksandr Prohanov, membrii permanenţi ai Clubului „Izbosk”, Nikolai Starikov, directorul Institutului pe Probleme ale Globalizării, Mihail Deleaghin, membrul-titular al Academiei de Studii Politice, Serghei Cerneahovski, directorul Institutului de Studii şi Prognoze Strategice a Universităţii Prietenia Popoarelor din Rusia, Gheorghi Filimonov. În calitate de oaspeţi invitaţi ai mesei rotunde vor fi prezenţi membrul comitetului Consiliului Federaţiei al FR pentru afaceri externe, Igor Morozov, membrul comitetului Consiliului Federaţiei al FR pentru apărare şi securitate, ex-preşedintele Republicii Saha (Iakutia), Veaceslav Ştîrov, deputatul Dumei de Stat a FR, Victor Malaşenko şi alţi oaspeţi.

În cadrul mesei rotunde, participanţii la eveniment vor răspunde la următoarele întrebări: În ce măsură Uniunea Europeană este un proiect de integrare reuşit? Care sînt consecinţele integrării europene pentru ţările din Europa de Est? Cît de adecvată este calea de integrare europeană pentru Moldova şi pentru alte ţări-republici ale Uniunii Sovietice?

Vă amintim că, la 1 iulie curent, a intrat în vigoare Acordul de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană, semnat la 27 iunie, 2014. Conducerea ţării şi partenerii ei externi califică asocierea dintre Moldova şi UE drept un succes al ţării în calea sa spre integrarea europeană. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore. Astfel, Marea Britanie s-a pronunţat, în cadrul unui referendum, pentru abandonarea Uniunii Europene.

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii