Drumul Hînceşti-Cimişlia va fi finalizat în decembrie 2015

Publicat la 19 May 2015, 16:44; 542 afişări
Drumul Hînceşti-Cimişlia va fi finalizat în decembrie 2015

Reabilitarea traseului Hînceşti-Cimişlia se desfăşoară conform graficului, iar întregul volum planificat urmează să fie finalizat până în decembrie anul curent. Asigurările au fost date de către reprezentanţii ambelor companii desemnate pentru reconstrucţia drumului, în cadrul vizitei pe şantier a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Proiectul de reabilitare a drumului Hînceşti-Cimişlia cu o lungime de 39 km a demarat în vara 2014. Investiţia pentru acest drum este de 268 milioane de lei, bani proveniţi din suportul financiar oferit de Banca Europeană pentru Investiţii BEI.

În timpul vizitei pe şantier, ministrul a precizat că ambele companii contractate sunt din Republica Moldova şi au demonstrat o bună mobilizare. „Mă bucur că firme din Republica Moldova s-au ridicat la capacităţile celor străine şi pot câştiga tendere internaţionale, dar şi au arătat o mobilizare bună. Este de apreciat şi faptul că la lucrări sunt antrenaţii cca 200 de muncitori, toţi din Moldova”, a menţionat Vasile Botnari.

Totodată, Vasile Botnari a subliniat că va monitoriza să fie totul în regulă şi la capitolul calitate. „Cerinţele la calitate sunt la acelaşi nivel ca şi faţă de companiile internaţionale. Şi la fel vom fi exigenţi în respectarea normelor de calitate”, a punctat ministrul Transporturilor. 

În total, pe această porţiune vor fi reabilitare 39 km de drum,  reconstruite 17 poduri, reparate 62 de podeţe. De asemenea, în cele 3 sate de pe traseu vor fi amenajate trotuarele, accesele şi intrările în curţi, reconstruit sistemul de evacuare a apei

Precizăm că pentru reabilitarea segmentului Hînceşti-Cimişlia al traseului naţional R3 Chisinau - Hincesti – Cimislia-Basarabeasca,  Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat, pe 12 august 2014, două contracte în valoare totală de circa 268 milioane de lei (14 milioane de euro), care prevăd reabilitarea drumului până la 30 noiembrie 2015. Contractele au fost câştigate în cadrul unui tender internaţional de companii autohtone „Lusmecon” şi  „Rutador”.

Redactia Agenda.md
Tel: +373 22 999 120
Email: office@agenda.md
Web: www.agenda.md
Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 180, of. 901
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii