Grawe Carat Asigurari SA - date financiare 2010

Publicat la 06 Jun 2011, 20:44; 3183 afişări
Grawe Carat Asigurari SA - date financiare 2010

GRAWE CARAT ASIGURĂRI SA


Datele financiare înregistrate la 31.12.2010:

Volum de prime brute subscrise: 104.738.882 MDL

Daune plătite: 22.622.662 MDL

Coeficientul de lichiditate: 6,1

Grawe Carat Asigurări SA a înregistrat la sfârşitul anului 2010 prime brute subscrise de peste 104 miloane MDL, ceea ce reprezintă o evoluţie de 25,7 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, aceasta reprezentând cea mai mare creştere la nivelul întregii pieţe de asigurări din Republica Moldova. In totalul primelor subscrise, asigurările de viaţă au o pondere de 47 %.
Pentru compania Grawe Carat Asigurări este deosebit de importantă garantarea stabilităţii financiare, iar aceasta se referă atât la garantarea investiţiilor clienţilor, cât şi la obţinerea unor rezultate favorabile de bilanţ (volum de prime brute, profit).
Evaluarea siguranţei financiare se face cu ajutorul indicatorului specific - coeficient de lichiditate (definit de legislaţia în vigoare) - şi care evidenţiază capacitatea companiei de a face faţă, în orice moment, obligaţiilor de plată asumate prin contractele de asigurare. Coeficientul de lichiditate minim acceptat este 1, iar valoarea ridicată a acestuia (6,1) raportată de Grawe Carat la sfârşitul anului 2010 arată că valoarea activelor lichide ale companiei este de 6 ori mai mare decât valoarea obligaţiilor imediate faţă de asiguraţi.
Totodată, rezervele tehnice – ce se constituie conform legii şi care trebuie să permită societăţii de asigurare să onoreze în orice moment angajamentele ce rezultă din contractele de asigurare - au ajuns la valoarea de peste 124 milioane MDL, prezentând o creştere cu 36% faţă de anul trecut. Rezervele tehnice reprezintă obligaţii ale asigurătorului şi se deduc din veniturile acestuia în vederea determinării profitului.

In consecinţă, profitul net înregistrat corespunde celui planificat la începutul anului 2010 şi a fost influenţat de proiectele complexe desfăşurate în acest interval în vederea creşterii beneficiilor oferite clienţilor. Acestea au însemnat creşterea rezervelor tehnice, dar şi investiţii în lansarea de noi produse şi servicii pentru clienţi şi consultanţii de asigurare.

Siguranţa investiţiilor aferente asigurărilor de viaţă tradiţionale (asigurări mixte de viaţă cu capitalizare) este exact legiferată şi verificată prin raportările periodice depuse de companie la forul de supraveghere, Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF). Investiţiile companiei au ajuns în 2010 la valoarea de peste 124 milioane MDL, în creştere cu 11,2% faţă de anul trecut. Astfel, principalele tipuri de plasamente realizate de compania noastră sunt plasamente cu un grad ridicat de siguranţă şi anume: depozite, valori imobiliare emise de Guvernul RM, cote de participare.

Valoarea totală a activelor Grawe Carat la sfârşitul anului 2010 a fost de peste 210 milioane MDL, înregistrându-se o creştere cu 23% faţă de anul 2009.
Daunele plătite de compania Grawe Carat Asigurări în 2010 au atins cifra de peste 22 miloane MDL, în creştere cu 18% faţă de 2009.

Toate datele menţionate anterior sunt reliefate în raportările periodice depuse la CNPF şi pot fi consultate de orice persoană interesată, reprezentând date publice.

Deşi a fost un an greu pentru întreaga piaţă de asigurări, suntem satisfăcuţi de tendinţa pozitivă înregistrată în privinţa relaţiei cu clienţii, fapt consolidat de creşterea numărului total de contracte cu 14%. Realizarea obiectivului stabilit pentru anul 2010 de creştere sigură şi constantă a veniturilor din prime este de asemenea confirmat de rezultatele obţinute.

La sfârşitul anului 2010 Grawe Carat Asigurări SA a ocupat locul 3 pe piaţa asigurărilor din Moldova, fiind lider al topului asigurărilor de viaţă, cu o cotă de piaţă de 91,5 %.

Persoana de contact: Angela Solonari, PR Manager
Tel: 22 34 40, 079415525 Fax: 27 93 56
angela.solonari@grawe.md

Grawe Carat Asigurari SA
Email: angela.solonari@grawe.md
Web: http://
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii