Guvernarea se pregătește de jaful repetat al poporului!

Publicat la 06 Jul 2016, 13:24; 632 afişări

Astăzi, în cadrul şedinţei fracţiunii parlamentare a PSRM, deputaţii socialişti au adoptat o declaraţie vizavi de proiectul de lege nr. 257 privind emisiunea obligațiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat nr. 807 din 17.11.2014 și nr. 101 din 01.04.2015 emise de către guvernele Leancă și Gaburici, proiect care prevede de fapt că miliardul de dolari furat de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank va fi trecut pe seama cetăţenilor RM.

“Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă cu vehemenţă intenţiile majorităţii parlamentare de a adopta o lege de transformare în datorie publică a banilor alocaţi de Banca Naţională pentru acoperirea găurii formate în rezultatul furtului miliardului de euro. PSRM consideră această iniţiativă drept o nouă crimă împotriva propriului popor şi a fiecărui cetăţean în parte. 

Urmînd logica autorilor legii respective, obligaţia de a restitui miliardul furat este pusă pe seama cetăţenilor de rînd ai Moldovei. Aceştia sînt banii pe care trebuie să-i primească pensionarii, medicii şi profesorii, sînt fonduri care urmau a fi alocate pentru repararea grădiniţelor de copii şi a şcolilor, a spitalelor și instituţiilor de cultură. Autorităţile încearcă să mai jefuiască încă o dată propriul popor. Această iniţiativă demonstrează caracterul criminal și antisocial al regimului de la guvernare şi a partidelor care fac parte din el. 

Un an în urmă PSRM a iniţiat procedura de demitere şi tragere la răspundere penală a tuturor funcţionarilor implicaţi în proces. Am iniţiat audieri parlamentare. Cu regret, constatăm că la doi ani de la jaful secolului, puterea, în loc să-i pedepsească pe cei vinovaţi, pregăteşte un nou furt.

 Pînă la momentul de faţă organele competente n-au prezentat nici un rezultat în acest sens.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova se pronunţă categoric împotriva acestui proiect de lege criminal. Conducerea ţării nu are nici drept moral, nici drept juridic să-i impună pe cetăţenii ţării să restituie din propriul buzunar urmările crimelor înfăptuite de cineva. Asta ar însemna să plătească un preț dublu pentru hoți și hoțiile înfăptuite.
PSRM consideră necesară urmărirea penală a tuturor funcţionarilor care au fost implicaţi direct sau indirect în „furtul secolului”.

Fondurile alocate pentru întoarcerea datoriei faţă de Banca Naţională trebuie puse pe seama oligarhilor şi funcţionarilor vinovaţi de „furtul secolului”, inclusiv prin confiscarea averilor și conturilor, atît în interiorul țării, cît și peste hotarele acesteia, prin naţionalizarea activelor deţinute, prin vînzarea vilelor, iahturilor, automobilelor scumpe şi a altor obiecte de lux, pe care le-au obţinut prin fraudă. Toate procesele penale trebuie să fie publice.

 Nu vom admite jefuirea repetată a poporului!”

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii