La MOLDEXPO şi-a încheiat lucrările B2B Expo 2013!

Publicat la 10 Oct 2013, 15:55; 3766 afişări
  • La MOLDEXPO şi-a încheiat lucrările B2B Expo 2013!

    http://agenda.md/img/big/Be2Be(first_day)_(121_of_278).30F12319C07B4239883E8344660B6D7D_.jpg

  • La MOLDEXPO şi-a încheiat lucrările B2B Expo 2013!

    http://agenda.md/img/big/Be2Be(first_day)_(8_of_278).30F12319C07B4239883E8344660B6D7D_.jpg

  • La MOLDEXPO şi-a încheiat lucrările B2B Expo 2013!

    http://agenda.md/img/big/Be2Be(first_day)_(278_of_278).30F12319C07B4239883E8344660B6D7D_.jpg

În perioada 2-4 octombrie a.c. la Moldexpo s-a desfăşurat, în premieră, B2B EXPO - expoziţia-forum de produse şi servicii pentru afaceri.
Aflată la prima ediţie, expoziţia-forum de produse şi servicii pentru afaceri, B2B EXPO s-a poziţionat ca cea mai importantă platformă de comunicare business în Moldova.

În cadrul inaugurării evenimentului, Arcadie Andronic, Director general MOLDEXPO, a subliniat că B2B Expo reprezintă o expoziţie-pilot, rezultatul procesului de căutare a unor noi forme de comunicare. Directorul general Moldexpo a mulţumit partenerilor şi participanţilor expoziţiei, exprimându-şi încrederea că acest debut expoziţional va fi unul de succes.

Alexandru Bordea, Directorul general al companiei EVENDA, lider în organizarea de business-traininguri, co-organizatorul expoziţiei-forum, a menţionat, la rândul său, ineditul evenimentului, subliniind importanţa acestuia pentru mediul de afaceri din Moldova. Alexandru Bordea a subliniat că misiunea B2B Expo este de a furniza participanţilor maximum de informaţii practice şi experienţe utile.

Andrei Preaşca, directorul Vânzări Corporative şi Servicii Post-vânzări la Orange Moldova, partenerul general al expoziţiei-forum B2B Expo, a subliniat că Orange Moldova este un partener de încredere al agenţilor economici, oferindu-le permanent soluţii convergente şi servicii inovative care au dus la eficientizarea afacerilor.


Termenul “B2B” (din engleză business to business) este folosit in limbajul oamenilor de afaceri pentru a descrie toate produsele şi serviciile utilizate de către întreprinderi. Mesajul care au dorit să-l transmită organizatorii este “B2B EXPO – mai aproape de business-ul tău“.

Expoziţia-forum B2B EXPO s-a constituit într-o platformă de excepţie pentru stabilirea de noi contacte, parteneriate, identificarea unor soluţii şi oportunităţi noi pentru toţi cei care gestionează o afacere sau vor să-şi deschidă un business.

În cadrul evenimentului, 37 de participanţi din Moldova şi România au abordat, pe mai multe planuri, următoarele tematici:
• Publicitatea
• Tehnologiile informaţionale şi comunicaţionale
• Servicii de consultanţă în afaceri
• Servicii financiare
Astfel, pe durata celor 3 zile ale expoziţiei, vizitatorii au beneficiat de circa 20 de evenimente – prelegeri, seminarii, conferinţe, prezentări, traininguri, business network-event-uri.

La capitolul publicitate, Asociaţia Agenţiilor de Publicitate din Moldova a prezentat situaţia actuală a pieţei de publicitate din Moldova, tendinţele în domeniu şi a pus în discuţie problemele actuale de reglementare a pieţei autohtone de publicitate.

La acest compartiment, pe un alt plan al publicităţii ca şi mijloc de promovare a imaginii companiei, şi-au prezentat produsele şi serviciile companiile ART VEGA (atributică oficială, birotică, business-suveniruri), GVP Moldova SRL (gama completă de ambalaje poştale), POSPROMO (agenţie specializată în amenajarea locurilor de vânzare), PLASTICS-MOL (materiale plastice pentru producerea publicităţii şi imprimare digitală), FENIX DESIGN (publicitate exterioară, panouri şi construcţii publicitare), MEDLINE-PROMO (dulciuri personalizate corporative), BECAUSE (fotolii bean bags pentru birouri).

Telecomunicaţiile şi tehnologiile informaţionale sunt un element indispensabil in dezvoltarea businessului. În cadrul B2B Expo, la standul Orange, participanţii au avut posibilitatea să testeze avantajele tehnologiei 4G cu ajutorul tabletelor performante şi a telefoanelor inteligente. De asemenea, oamenii de afaceri au putut face cunoştinţă si cu soluţiile inovative propuse de companie pentru gestionarea businessului la distanţă, direct de pe telefonul mobil, cum ar fi semnătura mobilă sau SMS-banking. În plus la soluţii, Orange propune si oferte pe măsură. Oamenii de afaceri au acum posibilitatea să vorbească nelimitat cu toţi partenerii din ţară, în fiecare zi şi la orice oră. În abonamente sunt incluse şi minute destinate convorbirilor de peste hotare. Fiecare abonament include trafic Internet mobil gratuit, pentru ca oamenii de afaceri să se bucure de acces la e-mail în timp real, să aibă posibilitatea să acceseze documente importante, chiar dacă nu sunt în birou.
La eveniment, partenerul Orange – HTC - liderul global în inovaţie şi designul telefoniei mobile, a efectuat o sesiune de training dedicată utilizatorilor de smartphone-uri din sfera businessului. Exponentul principal al prezentării a fost vârful de gamă HTC One - un smartphone care reinventează experienţa mobilă şi stabileşte noi standarde ale telefoniei.
Necesităţile clienţilor în parteneriate durabile în sfera tehnologiilor informaţionale au fost abordate de reprezentanţii ATIC (Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC) în cadrul unei conferinţe unde au fost prezentate opţiuni şi formulate recomandări cu privirea la alegerea optimă din ofertele prezente pe piaţa Moldovei.

Un seminar aparte a fost dedicat consultaţiilor detaliate cu privire la reducerea costurilor prin intermediul tehnologiilor informaţionale, furnizate de reprezentantul NEXT POINT CONSULTING (Bucureşti, România).

BINASYSTEMS (filiala companiei Native Data Systems (Israel), pionier în domeniul tehnologiilor cloud computing în Moldova, a prezentat sisteme informative corporative,
comode şi intuitiv clare, în baza tehnologiilor cloud, menite să contribuie la gestionarea eficientă a companiei.

Un compartiment important al expoziţiei-forum a fost dedicat serviciilor de consultanţă în afaceri. EVENDA GRUP, co-organizatorul B2B Expo, lider în organizarea training-urilor pentru mediul de afaceri, a prezentat o ofertă vastă de seminarii, workshopuri şi conferinţe în domenii ca vânzări, marketing, time-management, gestiune financiară, imagine profesională şi alte domenii legate de mediul antreprenoriatului.

Companii de top din Moldova şi România au prezentat, la standuri şi în cadrul programului de seminarii, informaţii, oportunităţi, soluţii şi training-uri pe toată gama de aspecte ale managementului unei companii: Organizarea proceselor în cadrul unei companii - când şi cum? (TOP CONSULTING), Modelarea businessului în 3 D: strategie, procese, calitate (ProСONSULTING), Managementul proceselor organizatorice şi Managementul gestionării performanţelor angajaţilor (DAL Consulting, România), Oportunităţile de dezvoltare a serviciilor oferite de Business Provideri către mediul de afaceri (Centrul de Instruire şi Consultanţă de Afaceri al ASEM (MACIP).

Abilităţile de comunicare în afaceri au fost discutate în cadrul conferinţei prezentate de compania TEHNOLOGIA SUCCESULUI (România).

Servicii în organizarea training-urilor şi seminariilor pentru conducătorii şi angajaţii companiilor a ofertat şi compania VICTORIA GOMON (Biznes.md).

În cadrul acestui compartiment, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, partenerul expoziţiei-forum B2B Expo, a prezentat, în plus la programele Centrului de Formare Continuă a CCI, informaţii şi recomadări din domeniul expertizei şi evaluării mărfurilor.

Baze de date globale, resurse informaţionale locale, cataloage complete ale producătorilor de mărfuri şi furnizorilor de servicii din Moldova şi din lume, mecanizmele de utilizare ale acestora pentru identificarea de noi clienţi şi parteneri au prezentat companiile de top din Moldova la capitolul resurse informative – Varo Inform, Kompass Moldova, All-Biz.
De o popularitate deosebită în rândurile tinerilor antreprenori, manageri, funcţionari publici etc. s-au bucurat evenimentele business network - business connection, organizate zilnic de JCI – Junior Chamber International Chişinău. Desfăşurate cu sloganul Conectăm afaceri!, evenimentele au contribuit la dezvoltarea abilităţilor de identificare a problemelor cu care se confruntă, de evaluare, comunicare şi de căutare a mijloacelor şi căilor de soluţionare a acestora.
Invitatul special al B2B EXPO a fost cunoscutul business coach, trainer, speaker, autor şi antreprenor din România Lorand Soares Szasz. Acesta a moderat conferinţa „5 paşi pentru afacerea ta”, eveniment dedicat celor care gestionează o afacere sau un departament (marketing, vinzari, resurse umane) în cadrul unei companii.

Un alt segment valoros al B2B Expo a fost dedicat serviciilor financiare. Posibilităţile şi modalităţile de creditare a companiilor mici şi mijlocii au fost prezentate de FinComBank şi compania Prime Capital.
ODIMM - Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - a oferit tinerilor întreprinzători a gamă vastă de programe, proiecte şi servicii de consultanţă, informare şi instruire, menite să susţină financiar şi organizatoric activitatea companiilor mici şi mijlocii - PNAET, FGC , PARE 1+1, Lead Your Way to Business şi multe altele.
Consultaţii în posibilităţile de obţinere a fondurilor europene pentru cei interesaţi în dezvoltarea afacerulor a prezentat Fabrica Fondurilor Structurale (România), companie de consultanţă cu o vastă experienţă în domeniu.
Un set de servicii necesare pentru mediul de afaceri au prezentat şi MEMO EXPRES, prima companie de curierat rapid din Republică; SINERGI LOGISTICS - servicii de transport local şi internaţional, depozitare, asigurare, ABAR - Asociaţia Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, mesageria D&D - Serviciu de Carte specializata la comanda, o agenţie de abonamente la publicaţii periodice de specialitate.

La expoziţie au fost prezente şi mijloacele media – portalurile Agenda.md şi Stroika.md, ziarul ECOnomist.

B2B EXPO este primul eveniment adresat comunităţii de afaceri într-un format nou, axat pe o comunicare directă. Informaţiile detaliate şi diverse, obţinute la expoziţia-forum, vor permite vizitatorilor să compare ofertele, să le analizeze şi să aleagă structura cu oferta cea mai potrivită pentru afacerea fiecăruia.
Susţinând dezvoltarea mediului de afaceri din Moldova, B2B Expo contribuie la crearea unor premise certe pentru dezvoltarea şi prosperarea economică a ţării, deoarece anume mediul de afaceri este acel motor care asigură dinamica pozitivă a societăţii.
Organizatorii B2B Expo speră că evenimentul va deveni pe viitor un punct de referinţă pentru mediul de afaceri din Moldova, formulându-şi drept scop primordial promovarea şi sporirea competitivităţii sectorului serviciilor şi produselor pentru afaceri.

Redactia Agenda.md
Tel: +373 22 999 120
Email: office@agenda.md
Web: www.agenda.md
Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 180, of. 901
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii