Lansarea proiectului de dezvoltare regională „ Apă curată pentru comunităţile bazinului rîului Prut”

Publicat la 16 Feb 2011, 11:09; 1959 afişări
Lansarea proiectului de dezvoltare regională „ Apă curată pentru comunităţile bazinului rîului Prut”

La data de 24 februarie 2011, ora 10.30, pe adresa: r. Cahul, com. Manta, Sala de Sedinţe a Primăriei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud şi primăria comunei Manta, organizează lansarea proiectului de dezvoltare regională „Apă curată pentru comunităţile bazinului rîului Prut”.

La eveniment vor participa reprezentanți și funcționari al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, primarii localităților Manta şi Crihana Veche, reprezentanţi ai ADR Sud, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai sectorului privat, membrii comunităţii.
Proiectul „Apă curată pentru comunităţile bazinului rîului Prut”, va contribui la dezvoltarea social-economică si îmbunătăţirea condiţiilor de sănătate şi de mediu în regiunea bazinului fluviului Prut prin implementarea unui sistem de management integrat calitate-mediu-igiena. Proiectul prevede construirea infrastructurii adecvate şi durabile de alimentare cu apă pentru localităţile Manta, Paşcani si Crihana Veche, prin extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă al or. Cahul şi creşterea gradului de acces al populaţiei la aceste servicii. Proiectul va fi finanţat din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională şi implementat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud. Acest proiect este unul din cele 3 proiecte din Regiunea Sud care au fost selectate pentru finanțare în anul 2010, dintre cele 29 depuse în cadrul primului Apel de Propuneri de Proiecte.
În cadrul evenimentului ADR Sud, primăria com. Manta și partenerii proiectului, vor semna un acord de parteneriat pentru a asigura implimentarea cu succes a proiectului.
Pentru detalii contactaţi responsabilul de relații cu publicul: Viorica Cecan, la tel: 241-26286 şi e-mail: office@adrsud.md sau accesaţi pagina web: www.adrsud.md
Notă: Agenţia de Dezvoltare Regionala Sud reprezintă o instituţie publică necomercială, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, creată pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională şi a Planului Operaţional. De asemenea, facilitează executarea deciziilor Consiliului Regional de Dezvoltare Sud şi atragerea de fonduri investiţionale suplimentare. Scopul Agenţiei de Dezvoltare Regionala Sud îl reprezintă contribuția la dezvoltarea durabilă şi echitabilă a Regiunii Sud prin înlăturarea disparităţilor şi dezechilibrului dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Tel: 024126286
Email: office@adrsud.md
Web: http://adrsud.md
Adresa: RM, or. Cimislia, str. Stefan cel Mare 12, et.1
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii