Misiunea FMI susține modernizarea SFS și vine cu anumite recomandări practice

Publicat la 26 May 2015, 15:54; 563 afişări
Misiunea FMI susține modernizarea SFS și vine cu anumite recomandări practice

Avem multe viziuni comune ce țin de eficientizarea și modernizarea Serviciului Fiscal de Stat și apreciem foarte înalt colaborarea cu Misiunea de asistență tehnică a Departamentului Afacerii Bugetar Fiscale (FAD) din cadrul Fondului Monetar Internațional, condusă de dl Thomas Story, însoțit de domnii Aksel Sorensen, Steffen Hansen  și  Chris Barlow, a declarat astăzi Șeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul unei întrevederi bilaterale. 

În cadrul întrevederii, reprezentanții FAD au menționat, în contextul reformelor de modernizare a SFS, necesitatea unei baze adecvate de finanțare, crearea unei echipe puternice de manageri, cât și imperativul unei bune legislații în domeniu. Astfel, este necesar ca SFS să fie condus de un șef puternic, care să supravegheze integritatea implementării reformelor, într-o perioadă în care accentele sunt puse pe consolidarea oficiului și unificarea structurală a autorității fiscale. 

La același subiect, a fost relevat faptul că SFS a implementat deja multe reforme, dar mai  urmează multe de realizat pentru a atinge un salt calitativ și pentru a asigura modernizarea ireversibilă a Serviciului Fiscal de Stat, în condițiile în care oricând există riscuri de a pierde sprijinul politic. Părțile au mai abordat și problema conformării fiscale a persoanelor cu venituri mari, fiind menționate actualele lacune legislative la acest capitol. De asemenea, s-a discutat responsabilizarea penală pentru fraude fiscale, în contextul proiectului de Lege care prevede de a investi Fiscul cu atribuția de urmărire penală a infracțiunilor fiscale, precum și care să fie modalitățile de interacțiune cu alte structuri abilitate ale statului.

Notă: În perioada 13-26 mai 2015, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a găzduit Misiunea de asistență tehnică a Departamentului Afaceri Bugetar Fiscale (FAD) din cadrul Fondului Monetar Internațional. Obiectivul acestei Misiuni este de a asigura o evaluare a progreselor obținute de către Serviciul Fiscal de Stat în procesul de dezvoltare a administrării fiscale și, totodată, să ofere  recomandări de consolidare a administrării fiscale. Ținând cont că SFS este în procesul de elaborare a unei noi Strategii de dezvoltare, care va acoperi perioada anilor 2016-2020, concluziile și recomandările Misiunii vor servi la stabilirea noilor priorități privind activitatea SFS, cât și la identificarea unor noi metode de anihilare a problemelor existente în domeniul administrării fiscale.

Redactia Agenda.md
Tel: +373 22 999 120
Email: office@agenda.md
Web: www.agenda.md
Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 180, of. 901
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii