PDM lansează două campanii importante: susținerea vectorului european și reformarea politicii în Republica Moldova

Publicat la 07 Sep 2016, 10:31; 482 afişări

Partidul Democrat din Moldova dă startul a două campanii de anvergură. Una, sub sloganul ”Împreună suntem mai puternici”, va promova beneficiile concrete pe care apropierea de Uniunea Europeană le aduce cetățenilor Republicii Moldova. Cealaltă va consta într-o dezbatere la nivel național despre schimbările necesare în politica moldovenească, în care oamenii, politicienii și experții vor fi invitați să discute problemele și să propună soluțiile pentru ca politica să le reprezinte cu adevărat interesele. Ambele campanii au fost inițiate în cadrul Consiliului Politic Național al PDM de la finele lui august, anul curent.

Campania pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ”Împreună suntem mai puternici” va avea loc pe parcursul lunii septembrie și se va realiza prin promovarea rezultatelor concrete ale guvernării pe calea modernizării europene a Moldovei. PDM înțelege că este nevoie de a pune accentul pe proiecte și beneficii concrete în locul unui discurs pro-european declarativ. Cel mai important aspect  ține de ridicarea nivelului de trai al cetățenilor care trebuie să ajungă la standardele de viață europene. Campania va folosi toate formele de promovare și comunicare cu cetățenii din întreaga țară. Menționăm că, la desemnarea pentru a candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova, liderul PDM Marian Lupu a subliniat că drumul de viitor al Moldovei este drumul european: „Pe acest subiect al vectorului european trebuie să unim societatea, ca să nu existe învrăjbire, ci armonie și muncă în comun”.

O altă acțiune importantă a partidului vine să abordeze relația dintre politică și cetățeni, aceștia din urmă fiind chemați să-și expună criticile dar și propunerile pentru a îmbunătăți această situație. În acest scop special se lansează website-ul www.nouapolitica.md, unde toată lumea e invitată să-și exprime opiniile cu privire la actualul sistem politic din Republica Moldova. Totodată, PDM demarează întâlniri și dezbateri în toate localitățile Republicii Moldova, invitând să participe și să facă propuneri -oamenii care au poziții critice, dar constructive. Acest tip de discuții cu cetățenii este inspirat din practica mai multor fundații social-democrate din Europa, iar la final va fi făcută o sistematizare a tot ceea ce moldovenii așteaptă de la politicieni și de la partidele lor.

E de menționat că lansarea site-ului www.nouapolitica.md, dar și dezbaterile publice în teritoriu, fac parte din proiectul mai amplu al PDM vizând reforma în politică, proiect anunțat la începutul lunii august de către prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc.

Redactia Agenda.md
Tel: +373 22 999 120
Email: office@agenda.md
Web: www.agenda.md
Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 180, of. 901
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii