PSRM: Taxele locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile cu ţigări trebuie majorate de 10 ori

Publicat la 28 Jun 2016, 15:00; 506 afişări
  • PSRM: Taxele locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile cu ţigări trebuie majorate de 10 ori

    http://agenda.md/img/big/0_TPA_7799_(1).jpg

  • PSRM: Taxele locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile cu ţigări trebuie majorate de 10 ori

    http://agenda.md/img/big/TPA_7781.jpg

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău a cerut majorarea de 10 ori a impozitelor locale pentru cazinourile din municipiul Chişinău cu direcţionarea ulterioară a banilor obţinuţi spre soluţionarea problemelor stringente ale oraşului.

 

Informaţia în cauză a fost prezentată de președintele fracţiunii PSRM  din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban. Potrivit lui, această măsură urmează să fie implementată pe fundalul blocării iniţiativelor de retragere totală a cazinourilor şi sălilor cu aparate de joc în extravilanul oraşului:

„Cerem eliminarea completă a cazinourilor din municipiu. Am înregistrat în Parlamentul RM un proiect de lege corespunzător, dar iniţiativa în cauză nu a fost susţinută nici în Parlament, nici în Consiliul Municipal. Da aceea, propunem majorarea taxelor pentru cazinouri de 10 ori. În acelaşi timp, este nevoie de majorarea impozitelor pentru realizatorii de produse de tutun şi pentru benzinării, amplasate la distanţe mai mici de 500 de metri de zonele verzi. Astfel de amendamente ar contribui la obţinerea a peste 100 milioane de lei suplimentar în bugetul Primăriei”, a indicat Ceban. 

Consilierul PSRM propune ca banii obţinuţi să fie direcţionaţi în trei domenii prioritare:  

„O treime din aceste mijloace trebuie să fie folosite pentru alimentarea copiilor în şcoli şi grădiniţe. Actualmente, municipalitatea alocă 6 lei pe zi pentru alimentarea unui elev. Propunem majorarea acestei cifre pînă la 26 de lei, aşa cum este planificat de Centrul de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii. Cea de-a doua treime ar urma să fie folosită pentru proiecte implementare în instituţiile preşcolare şi şcolare din capitală: construcţia de terenuri sportive, dotarea cu cărţi, deschiderea unor noi grupe în grădiniţele de copii etc. Ultima treime din fonduri propunem să fie alocată suburbiilor pentru soluţionarea multiplelor probleme ale acestora, cît şi pentru lansarea de proiecte investiţionale”, a menţionat Ceban. 

Preşedintele fracţiunii a mai subliniat că Partidul Socialiştilor este gata să examineze proiectul bugetului municipiului Chişinău doar cu condiţia acceptării amendamentelor înaintate.

Inițiativa privind majorarea impozitelor locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile care comercializează produse de tutun va fi propusă spre examinare în Consiliul Municipal marţi, 28 iunie.

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii