Zinaida Greceanîi a rostit un discurs şi a avut mai multe întrevederi bilaterale la Forumul de la Minsk, Belarus

Publicat la 22 Jun 2016, 14:16; 425 afişări
  • Zinaida Greceanîi a rostit un discurs şi a avut mai multe întrevederi bilaterale la Forumul de la Minsk, Belarus

    http://agenda.md/img/big/IMG_4398_(1).JPG

  • Zinaida Greceanîi a rostit un discurs şi a avut mai multe întrevederi bilaterale la Forumul de la Minsk, Belarus

    http://agenda.md/img/big/image-20-06-16-06-09-1_(1)_(1).jpeg

Zinaida Greceanîi, președintele fracţiunii parlamentare a PSRM a rostit un discurs şi a avut o serie de întrevederi bilaterale în cadrul Forumului Femeilor Lider care se desfăşoară la Minsk, Belarus.

Liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, a rostit un discurs cu privire la rolul femeii în societate şi importanţa acesteia pentru a asigura un viitor mai bun, prestaţia femeilor în diferite domenii de activitate şi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

„O importanţă deosebită o are abordarea profesionistă în domeniul politicii şi administrării publice. Ţin să vă asigur că prestaţia femeilor în acest tip de activităţi  nu este inferioară prestaţiei bărbaţilor. În istoria modernă există suficiente exemple cînd femeile au fost nevoite să facă politică într-un stil bărbătesc, dînd dovadă de caracter în condiţii de risc şi situaţii dificile” a declarat Greceanîi.

 În discursul său, Greceanîi a vorbit despre situaţia economică dificilă a ţării care se răsfrînge asupra calităţii vieţii nu numai a femeilor dar şi a copiilor şi a familiilor acestora.„Pe umerii femeilor, în aceste condiţii dificile, apasă o povară dublă şi chiar, am putea spune, multiplă: deseori, ele sînt nevoite nu doar să lucreze la egal cu bărbaţii dacă nu chiar mai mult decât bărbații, dar, de asemenea, să aibă grijă de copii și familie. Anume de aceea, în primul rînd, trebuie să ne gîndim nu doar la relansarea economiei moldoveneşti, ci şi la modul în care am putea să ajutăm femeile să depăşească problemele actuale, să-şi păstreze familiile şi să educe copiii. Anume de acest lucru depinde şi viitorul societăţii noastre şi a ţării noastre, în general.” a spus Greceanîi. În acest sens liderul fracțiunii parlamentare PSRM a spus că este nevoie de o politică eficientă şi profesionistă.

 „În final ţin să menţionez că politica noastră are nevoie şi de bărbaţi, şi de femei. Nu este atît de  important cine execută anumite funcţii – o femeie sau un bărbat. Important este eficiența în beneficiul societăţii, nivelul calităţilor profesionale, manageriale, organizatorice, moral-spirituale înalte. Sînt ferm convinsă că putem fi puternici doar împreună – bărbaţi şi femei – acum şi în viitor!  „ a conchis Greceanîi.  

La Minsk, în Parlamentul Belarus, Zinaida Greceanîi a avut și o serie de întrevederi. În cadrul dialogului cu Ludmila Dobrinina, președinte a Comisiei permanente pentru buget și finanțe, şi cu Alexandr Rozganov, vicepreședinte a Comisiei permanente pentru politica agrară părțile au făcut schimb de opinii cu privire la finanțe, buget, politici fiscale, sociale, agrare, precum şi perspectivele de colaborare regională.

 Amintim că, Zinaida Greceanîi, președintele fracţiunii parlamentare a PSRM, întreprinde o vizită de lucru în Belarus unde participă la Forumul Femeilor Lider cu tema “Oportunități egale pentru un viitor mai bun”, care se desfăşoară la Minsk, în perioada 21-22 iunie.

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii