Igor Dodon: Voi restabili relaţile strategice cu Federaţia Rusă şi voi proteja ortodoxia

Publicat la 18 Oct 2016, 16:14; 672 afişări

Igor Dodon, preşedinte al PSRM, candidat la funcţia de Preşedinte al R.Moldova a prezentat astăzi în faţa opiniei publice şi mass-mediei, ultimul capitol al Platformei sale electorale: „Relaţii de prietenie cu Rusia. Protejarea ortodoxiei”. Igor Dodon a subliniat că în cadrul acestui obiectiv se urmăreşte redeschiderea pieţei ruse pentru produsele moldoveneşti, rezolvarea problemelor migranţilor, păstrarea credinţei şi valorilor noastre tradiţionale.

Candidatul socialist a subliniat faptul că în ultimii 7 ani viaţa în Moldova a devenit insuportabilă, a fost distrus parteneriatul cu Federaţia Rusă, s-a ratat accesul la o piaţă imensă de desfacere, guvernarea subminează credinţa şi valorile creştine. Toate aceste nedreptăţi pot fi schimbate printr-un vot de neîncredere dat actualei guvernări şi susţinerea unui candidat capabil să readucă prosperitate şi liniste în casele moldovenilor.

Igor Dodon a făcut o trecere în revistă a legăturilor istorice de secole ale Moldovei cu Rusia, de la eliberarea de sub jugul otoman, victoria împotriva fascismului pînă la susţinerea Moscovei în anii postbelici de reconstrucţie şi modernizare a republicii.

„Eu voi restabili relaţiile ample de prietenie cu Federaţia Rusă. Prima mea vizită în calitate de Preşedinte o voi efectua la Moscova. Voi iniţia elaborarea şi semnarea Acordului privind parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă, care va prevedea colaborarea economică, socială şi politică, o abordare unică faţă de reglementarea diferendului transnistrean şi garanţii pentru migranţii muncitori moldoveni, aflaţi la muncă în Rusia. În termene restrînse, voi obţine revenirea completă a producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă”, a declarat Dodon.

Candidatul la funcţia de preşedinte nu a trecut cu vederea nici soarta migranţilor muncitori, care potrivit lui Dodon, din cauza politicii iresponsabile a regimului de guvernămînt, au ajuns să fie categoria cea mai vulnerabilă a concetăţenilor noştri aflaţi peste hotare. Potrivit datelor oficiale ale Guvernului, peste hotarele ţării se află permanent la muncă peste 800 de mii de migranţi muncitori din Moldova, însă numărul lor real depăşeşte cifra de 1 milion, dintre care în Rusia trăiesc permanent circa 700 de mii de migranţi muncitori din Moldova sau 70 la sută din numărul total.

“Voi semna cu Federatia Rusa un Acord bilateral privind garanţiile sociale pentru compatrioţii noştri, aflaţi la muncă în această ţară. În primul rînd, acest lucru ţine de asigurarea cu pensii. În fiecare oraş, în care numărul cetăţenilor Moldovei depăşeşte cifra de 10 mii de persoane, vor fi deschise oficii consulare ale Ambasadei Republicii Moldova. Sînt de părere că numărul secţiilor de votare deschise în străinătate trebuie să fie proporţional cu numărul de compatrioţi de-ai noştri peste hotare. Voi obţine ridicarea integrală a interdicţiilor privind aflarea pe teritoriul Rusiei pentru toţi migranţii-muncitori moldoveni, ale căror interdicţii nu sînt legate de contravenţii penale sau administrative, voi rezolva problema privind deplasarea liberă a acestora, cît şi cea care ţine de angajare şi garanţii sociale”, a dat asigurări Dodon.

Referindu-se la valorile creştine, candidatul socialist a spus că la ora actuală biserica este profanată, iar acest lucru înseamnă că se loveşte în statalitatea şi în viitorul R.Moldova. Igor Dodon a dat asigurări că dacă va ajunge Preşedinte, va restabili valorile tradiţionale şi creştine în toate casele moldovenilor.

„Voi lucra într-un strîns parteneriat cu Biserica Ortodoxă, nu voi admite presiuni din partea autorităţilor asupra Bisericii şi insultarea sentimentelor religioase ale credincioşilor. Voi insista să fie anulată Legea care favorizează minorităţile sexuale. Totodată, sînt împotriva includerii în Curriculum şcolar a disciplinei privind educaţia sexuală, trebuie să blocăm şi să anulăm răufăcătorii R.Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Conferinţa de presă s-a desfăşurat în faţa Complexului Memorial Eternitate, un simbol al prieteniei moldo-ruse.

Amintim că Platforma electorală a candidatului PSRM la funcţia de preşedinte, Igor Dodon cuprinde 3 compartimente de bază: 1) Statalitate, Neutralitate. Identitate moldovenească; 2) Economie puternică. Dreptate socială; 3) Relaţii de prietenie cu Rusia. Protejarea Ortodoxiei. Primele  2 compartimente au fost prezentate în ultimele săptămîni.

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii