Înaltul comisar al OSCE pentru minorităţile naționale - Knut Vollebaek, în vizită la ANTEM

Publicat la 15 Mar 2012, 08:47; 1114 afişări
  • Înaltul comisar al OSCE pentru minorităţile naționale - Knut Vollebaek, în vizită la ANTEM

    http://agenda.md/img/big/Knut1.jpg

  • Înaltul comisar al OSCE pentru minorităţile naționale - Knut Vollebaek, în vizită la ANTEM

    http://agenda.md/img/big/Knut4.jpg

  • Înaltul comisar al OSCE pentru minorităţile naționale - Knut Vollebaek, în vizită la ANTEM

    http://agenda.md/img/big/Knut2.jpg

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Înaltul Comisar al OSCE pentru minorităţile naţionale Knut Vollebaek a participat la 13 martie curent, la masa rotundă cu genericul ”ANTEM la 4 ani de activitate. Realizări şi perspective de dezvoltare”. Felicitând organizația pentru activitatea realizată, Înaltul Comisar a menționat: ”Împlinirea a patru ani de activitate este un bun prilej pentru recapitularea reușitelor activității ANTEM. Am considerat importantă susținerea Asociației în realizarea obiectivelor stabilite pentru că prin educația multilingvă și sporirea accesibilității minorităților naționale la însuşirea limbii de stat poate fi îmbunătățită comunicarea, înlăturând eventualele bariere, respectiv și cărţile elaborate de către experții ANTEM sunt întitulate sugestiv -”Să comunicăm fără bariere”. Susțin și încurajez Guvernul Republicii Moldova să utilizeze toate instrumentele posibile, inclusiv și exemplul ANTEM, pentru a asigura accesul celor interesați la studierea limbii de stat. Sunt convins că aceasta va contribui la dezvoltarea unei societăți integrate și capabile să facă față oricăror provocări.”

Doamna Elena Beleacova, directorul executiv al Biroului Relaţii Interetnice și-a expus aprecierea privind activitatea Asociației, trecând în revistă realizările și contribuția la asigurarea integrării minorităților naționale în societate. Directorul executiv a menționat disponibilitatea dezvoltării parteneriatului existent și a oferit o diplomă prin care se decernează echipa ANTEM pentru perseverenţă în activitatea de instruire lingvistică a reprezentanţilor minorităţilor naţionale din republica Moldova şi promovarea dialogului intercultural. Lucia Cucu, director ANTEM a fost decernată din partea Biroului Relaţii Interetnice cu diplomă pentru profesionalism şi tenacitate în procesul de integrare lingvistică a minorităţilor naţionale din Republica Moldova.

Doamna Lucia Cucu, director ANTEM, a mulțumit pentru suportul constant al Înaltul Comisar, menționînd că pe parcursul a patru ani de activitate ponderea asistenței financiare acordate pentru realizarea obiectivelor organizației este de 77%, alte 5% fiind asigurate de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Biroului Relații Interetnice iar celelalte 18% de persoane fizice şi întreprinderi private. Având o echipă profesionistă, cu traineri prezenți chiar și în stânga Nistrului (care pot fi implicați în activitate odată cu apariția voinței politice), ANTEM își poate extinde activitatea și în alte regiuni ale republicii, fapt pentru care este necesară susținerea continuă din partea Guvernului. Directorul ANTEM a mulțumit partenerilor pentru suport și implicare, printre aceștia fiind Biroul Relaţii Interetnice, Ministerul Educației, IDIS Viitorul.

Doamna Ala Zavadschi, președinte și expert ANTEM, a menționat despre parteneriatele cu instituțiile de învățământ, Comitetul Executiv al UTA Găgăuzia și primăriile localităților în care se oferă instruirile limbii române. Asociația și-a realizat activitatea în baza Planului Strategic elaborat și în prezent, după patru ani, dispune de o echipă de profesioniști, trainer prezenți în teritoriu, suport didactic necesar.

Domnul Liubomir Chiriac, directorul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS ”Viitorul”) a felicitat echipa ANTEM, dorind noi realizări și noi inițiative în anii ce urmează. Totodată, a menționat impactul Asociației în domeniul care nu este pe deplin acoperit de către instituțiile competente ale administrației publice centrale.

În cadrul evenimentului au fost discutate: obiectivele organizației, menționându-se realizările trainerilor din teritoriu prezenți la eveniment, noile oportunităţi şi perspective de dezvoltare pe termen mediu și lung, propunerile pentru extinderea și dezvoltarea organizației.

ANTEM
Tel: 24 57 12
Email: antem.moldova@gmail.com
Web: http://www.antem.md
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii