Socialiştii au înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu

Publicat la 09 Dec 2016, 10:42; 2387 afişări

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului RM, fracţiunea PSRM a înaintat o moţiune simplă de cenzură împotriva activităţii ministrului Educaţiei, Corina Fusu, care a permis o serie de încălcăro grave în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Socialiştii consideră că în urma anchetei ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie care a scos la iveală abateri grave privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţele de copii, prin favorizarea agenţilor economici dar şi a  calităţii proaste a produselor livrate, ministrul Educaţiei şi toţi cei implicaţi, trebuie demişi.

Deputatul Partidului Socialiştilor, Vladimir  Odnostalco, a supus unei critici vehemente activitatea ministrului Educaţiei din Republica Moldova, Corina Fusu, în cadrul audierilor parlamentare pe marginea problemei furnizării produselor alterate în grădiniţele de copii şi şcoli. 

După cum a indicat deputatul, în ciuda faptului că despre problema în cauză se discută deja de mai mult timp, ministru Educaţiei n-a depus nici un efort pentru a o soluţiona. În timp ce Fusu încerca să demonstreze deputaţilor că nu are nicio vină, Odnostalco a subliniat că un conducător de minister poartă răspundere directă pentru cele întîmplate. În acelaşi timp, el a amintit celor prezenţi că anume Fusu decide asupra numirii conducătorilor instituţiilor preşcolare şi şcolare din ţară, principalul criteriu fiind apartenenţa de partid a persoanei candidate la numire, şi nu profesionismul sau competenţa. 

 ”De doi ani, ministerul pe care-l conduce Corina Fusu s-a transformat într-o agenţie de ocupare a forţei de muncă pentru membrii Partidului Liberal. Criteriul pe angajare îl constituie carnetul de partid, şi nu competenţa şi calităţile profesionale. Dumneavoastră numiţi directorii de şcoli şi grădiniţe unde se produc ilegalităţi. Sînteţi conducător, deci trebuie să răspundeţi. Purtaţi răspundere pentru tot ce se întîmplă în Ministerul pe care-l conduceţi” , a spus Odnostalco. 

 Potrivit deputatului, evenimentele produse la Chişinău nu sînt o simplă neglijenţă, ci un cinism strigător la cer. 

 ”Apare întrebarea: şi aceşti funcţionarii au şi ei copii? Au nepoţi? V-aţi hrăni copiii cu astfel de produse? Răspunsul este evident – nu! Şi de ce faceţi acest lucru altor copii? În special celor care vă achită salarii prin impozitele pe care le plătesc, celor care v-au votat? Lăcomie fără limite, corupţie masivă în cadrul ministerelor – de aici vin consecinţele pe care le avem, şi noi ar trebui să le punem capăt. În ţările civilizate, o femeie-ministru se asociază, în primul rînd, cu grija pentru copii. La noi, ministrul Fusu se asociază cu carnea împuţită şi cu peştele cu viermi” , a adăugat Odnostalco. 

 Deputatul PSRM a menţionat că toţi cei implicaţi direct şi indirect în cazurile de livrări, în grădiniţele de copii şi şcoli, a produselor alimentare alterate, trebuie să fie urmăriţi penal. 

 ”De ce ministrul Educaţiei continuă să se afle în libertate? În Europa, pentru aşa ceva îi încarcerează direct din birou. Fusu se ocupă de orice, numai nu de propriile obligaţii de serviciu. Astfel de persoane nu trebuie să administreze lucrurile în domeniul educaţiei. Cei care permit să ne fie hrăniţi copiii cu produse alterate, trebuie să stea la închisoare şi să mănînce ei înşişi de 8 lei şi 50 de bani, pe care Guvernul îi alocă, zilnic, pentru alimentarea copiilor”, a subliniat el. 

 Reieşind din cele spuse, fracţiunea PSRM în Parlamentul RM a iniţiat o moţiune de cenzură împotriva Corinei Fusu care se face vinovată de situaţia creată, trebuie demisă de la conducerea Ministerului Educaţiei şi trasă la răspundere pentru carenţele grave din activitatea sa.

 De  asemenea, socialiştii vor insista pe organizarea inspecţiilor la nivel naţional pentru a verifica modul de încheiere a contractelor pentru achiziţionarea de produse alimentare pentru instituţiile de învăţămînt, precum şi organizarea depozitării produselor în instituţiile de învăţămînt din întreaga ţară.

 

PSRM
Tel: 069925550
Email: carmena@mail.ru
Vezi şi alte comunicate
În Moldova vor fi comemorate Victimele Holocaustului

Ţinînd cont de practicile instituite în statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova şi cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului (27 ianuarie), în conformitate cu Decizia Guvernului din 28 octombrie 2015 şi Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 210 din  26.11.2015, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu Comunitatea Evreiească din Republica Moldova organizează, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie curent, un şir de acţiuni menite să comemoreze victimele Holocaustului.

 

La Chișinău va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale

La data de 22 decembrie curent, ora 16.00, în incinta sediului "SUMMIT" (str. Tighina 49/3) etajul 2, va avea loc Conferința privind protecția minorităților naționale. Evenimentul este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al conaţionalilor ruşi, cu prilejul celor 15 ani de la adoptarea Legii Republicii Moldova cu privire la drepturile persoanelor aparţinînd minorităților naționale și la statutul juridic al organizațiilor lor.

 

Igor Dodon: Curtea Constituțională a confirmat legalitatea votului majorităţii cetăţenilor în scrutinul prezidențial

Astăzi, îndată ce Curtea Constituţională a validat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, curent, Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a susţinut un briefing.

Deputaţii socialişti: Guvernarea intenţionează să majoreze tarifele la energia termică şi electrică cu cel puţin 30 la sută. Socialiştii vor face totul ca să nu admită acest fapt.

Astăzi deputaţii în Parlamentul RM din fracţiunea PSRM, Vladimir Golovatiuc, Vlad Batrîncea şi consilierul municipal socialist, Alexandru Comarov au susţinut o conferinţă de presă cu tema: ”Majorarea tarifelor. Genocidul social continuă”, prin care au atenţionat societatea că Guvernarea intenționează să majoreze semnificativ tarifele la energia termică şi electrică începînd cu 1 ianuarie 2017 . Socialiştii au declarat că vor întreprinde toate măsurile posibilie pentru a nu admite aceste lucruri.

Socialiștii vor vota pentru transferul competenței de numire a Procurorului General către Președintele țării

Astăzi a avut loc şedinţa fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, inclusiv a fost examinată poziţia privind iniţiativa de transfer a competenţei de numire a Procurorului General către Președintele țării.

Biroul Relaţii Interetnice organizează masa rotundă cu genericul „Toleranţă şi multiculturalitate”

Сu prilejul Zilei Internaţionale a Toleranţei, sărbătorită anual la 16 noiembrie, Biroul Relaţii Interetnice în parteneriat cu filiala Centrului Internaţional de Multiculturalitate din Baku, organizează masa rotundă cu genericul „Toleranţă şi multiculturalitate”, care va avea loc la data de 14 noiembrie curent, începând cu ora 14.00, în incinta Casei Naţionalităţilor, sala de conferinţe, et. II (str. A. Mateevici 109/1).


Alte comunicate

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii