Promo-LEX
Tel: 0(22) 44-96-26
Email: pr@promolex.md
Web: http://www.promolex.md
Promo-LEX: 22 de actori electorali au folosit resurse administrative, iar încă 9 au oferit cadouri electorale pentru a se promova

22 de actori electorali au folosit resurse administrative, iar încă nouă au oferit cadouri electorale pentru a se promova. Acestea sunt unele din cele mai grave încălcări înregistrate de Asociația Promo-LEX care a prezentat, la 21 mai curent, cel de-al doilea Raport al Misiunii de Observare a Alegerilor Generale Locale din 14 (28) iunie 2015. Raportul acoperă perioada 30 aprilie-20 mai 2015 și reflectă procesele electorale din Republica Moldova, așa cum au fost raportate de către observatorii Promo-LEX.

Eduard Elițov deținut ilegal și în condiții inumane, așteaptă decizia CtEDO

Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat autorităţilor Republicii Moldova şi Federaţia Rusă o nouă cauză din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Promo-LEX: Violența în familie din nou în atenția CtEDO

Statul Republica Moldova a eșuat, din nou, în a oferi protecție victimelor violenței în familie. Astfel, la 19 decembrie 2011, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a comunicat Guvernului cauza T.M. și C.M. împotriva Moldovei Nr. 26608/11, unde reclamantele, mama și fiica, s-au plâns de incapacitatea autorităţilor de a-şi îndeplini obligaţiile sale pozitive în oferirea de protecţie împotriva violenţei în familie la care au fost supuse. Aceasta este deja a treia cauză comunicată Guvernului de către CtEDO, după cauzele Mudric c. Moldova Nr. 74839/10 și Eremia şi alţii c. Moldova Nr. 3564/11, în care victimele sunt asistate de către juriștii Asociației Promo-LEX.

Declarație de protest în adresa Ambasadei Federației Ruse

Asociaţia „Promo-LEX”, este profund îngrijorată în legătură cu hărţuirea şi intimidarea membrilor, observatorilor, jurnaliştilor şi simpatizanţilor Asociaţiei „Golos” din Federaţia Rusă.

Totodată, Promo-LEX este profund dezamăgită de decizia unilaterală a autorităților Federaţiei Ruse de a deschide secţii de votare pe teritoriul Republicii Moldova, contrar normelor dreptului internațional și voinței autorităţilor constituţionale.

A P E L în legătură cu organizarea reuniunii formale „5+2” de la Vilnius

Ţinând cont şi salutând faptul că, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2011 a fost anunţată organizarea reuniunii formale „5+2" de la Vilnius;

Reamintind că formatul “5+2” este unicul format internațional recunoscut, în cadrul căruia pot fi luate decizii referitor la soluţionarea problemei transnistrene;

PRECEDENT în dosarele victimelor din 7 aprilie 2009

Nicolae Bairactari este prima victimă a evenimentelor din 7 aprilie 2009 căreia instanța de judecată i-a făcut dreptate. La 19 octombrie, Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză tânărului maltratat de către colaboratorii organelor de urmărire penală în aprilie 2009, obligând statul să-i plătească suma de 55.000 lei, valoarea prejudiciului moral.

Respectarea drepturilor omului în ţările Parteneriatului Estic: bunele practici şi dificultăţi

La începutul anului 2010, a fost lansată ideea de a consolida eforturile societăţii civile la nivel de Parteneriat Estic în ceea ce privește promovarea și apărarea drepturilor omului. Ideea dată a fost susţinută de mai multe organizaţii din Moldova, Georgia, Armenia și Azerbaidjan și s-a materializat în cadrul proiectului “Respectarea drepturilor omului în ţările Parteneriatului Estic: bunele practici şi dificultăţi”. Proiectul a fost implementat de Asociaţia Promo-LEX (Moldova) în parteneriat cu Asociaţia „Articolul 42 al Constituţiei” (Georgia), Uniunea „Iniţiative Civice de Interes Public” (Azerbaidjan) şi Fundaţia Institutul pentru o Societate Deschisă din Armenia.

Drepturile recruților și militarilor discutate în cadrul unei Conferințe Internaționale

Drepturile recruților și a militarilor din regiunea de Est a Republicii Moldova este un subiect aproape tabu pentru autoritățile de la Chișinău, societatea civilă fiind cea care bate alarma asupra ilegalităților și situațiilor dificile cu care se confruntă aceștia. Tinerii sunt recrutați și înrolați forțat în structuri paramilitare ilegale, iar odată ajunși acolo umiliți și tratați de multe ori inuman, fără a-și putea apăra drepturile fundamentale. Aceasta a fost una din temele abordate în cadrul Conferinței Internaționale „Drepturile recruţilor şi militarilor în regiunea de est a Republicii Moldova — paralela cu alte regiuni de conflict în CSI”, care a avut loc la 08 septembrie în Chișinău.

Concluziile și recomandările observatorilor Promo-LEX privind alegerile locale generale

Chișinău, 30 august 2011 – Asociația Promo-LEX lansează Raportul final de monitorizare a alegerilor locale generale din 05 iunie 2011. În cadrul raportului este descris contextul preelectoral, sunt prezentate principalele constatări ale observatorilor Promo-LEX și trasate mai multe recomandări menite să sporească calitatea procesului electoral.

Maltratarea persoanelor cu dizabilități este un fenomen global care se regăsește și în Republica Moldova

O revizuire a rapoartelor internaţionale privind drepturile omului ne arată că maltratarea persoanelor cu dizabilități este un fenomen global, şi, în timp ce anumite cazuri pot fi soluționate prin intermediul dreptului penal şi civil, există cazuri care vizează violarea drepturilor omului și discriminarea – aceste cazuri necesită o abordare mult mai amplă și sistemică, a menționat Libby Clarke, juristă în cadrul The Equal Rights Trust. Declarația a fost făcută în cadrul Lecţiei Publice „Rele tratamente discriminatorii în bază de dizabilitate în Moldova”, eveniment organizat la 7 iulie 2011 de către Asociaţia Promo-LEX şi The Equal Rights Trust (ERT).

Autentificare

Ai uitat parola? | Cont nou

Studii

Aplică acum la Programul de sporire a calificării managerilor Moldova - Austria
Scopuri și rezultate Programul 2016 constă din două etape. Pe parcursul  primei etape...
Seminar aplicativ-practic "Vanzari on-line", 25-26 februarie 2016
Centrul de formare antreprenoriala Va invita la seminarul "Intensificarea vanzarilor on-line", planificat pentru...
Aplica la Programul de sporire a calificarii managerilor Moldova-Germania
Acum puteţi aplica la Programul de  pregătire şi perfecţionare a managerilor  Moldova-Germania...
HR-Инжиниринг. Важные аспекты построения современной модели управления персоналом
Формат : Learning by doing ! Тренинг, обеспечивающий активный диалог...
Sesiuni deschise cu expert SES, organizate de Centrul de formare antreprenorială
Centrul de formare antreprenorială din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă...

Joburi

Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare în cadrul Programului Democrație, Transparență și Responsabilitate
Nr. ref. 4 din 04.08.2016 Asociația Promo-LEX anunță concurs de angajare pentru mai multe posturi vacante...
CJI angajează doi experți naționali pentru analiza legislației din domeniul publicității
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță angajarea a doi experți naționali pentru evaluarea cadrului...
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova anunţă competiţie deschisă pentru funcția de Director al Centrului de Mediere
Ca parte a unui proect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Camera de Comerț și...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
INSPECȚIA SOCIALĂ , anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: Inspector -  1 funcție...
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” anunță angajarea unui asistent de proiect
I.P. ”Clinica Juridică Universitară” din mun. Bălți, implementează proiectul ...
3 alerte trimise
1843 comunicate de presa
97093 evenimente
97 joburi
55 studii